Termékünk megfelel egy jó kerítéssel szemben napjainkban támasztott követelményeknek: esztétikus; diszkrét; választékos; biztonságos; minden domborzati viszonyhoz idomul; kis helyigényű; egyszerű telepíteni; kedvező az ára. Ezen tájékoztató segítségével könnyedén saját maga is felállíthatja kerítését.

1.  Első lépésben jelölje ki az oszlopok helyét úgy, hogy az oszlopok tengelyvonalai egymástól 205 cm-re helyezkedjenek el.
[vc_single_image image=”161″ img_size=”400×300″ alignment=”center” style=”vc_box_shadow” onclick=”link_image”]
2. Az oszlopok számára készítsen 30 x 30 x 80 cm mély alapgödröt úgy, hogy a gödrök középvonalai egybeessenek az előzőleg kijelölt pontokkal.
 
Mielőtt elkezdi az oszlopok elhelyezését, készítsen egy egész kerítésmezőt vízszintes talajra fektetve, ügyeljen arra, hogy a kerítéselemek szorosan illeszkedjenek egymáshoz, így a telepítés során szükséges minden méretet könnyedén megmérhet.
[vc_single_image image=”162″ img_size=”400×300″ alignment=”center” style=”vc_box_shadow” onclick=”link_image”]
3. Feszítsen ki a munkagödrök felett egy zsinórt úgy, hogy a zsinór az oszlopok tetősíkját mutassa, majd ettől a zsinórtól függőlegesen lefelé mérje ki az oszlopok alsó szintjét. Ezt gondosan betonozza ki.
Amennyiben nem egyenletes a terepviszony, úgy szinteltolásokat kell alkalmazni.

4. Ezek után elkezdheti az oszlopok beállítását. Állítsa az  oszlopokat az alapbetonra, majd földnedves betonnal töltse ki a gödröket és simítsa “k” magasságra.

Távolságtartó lécek segítségével oszlopról oszlopra haladjon, az oszlopokat a zsinórhoz illesztve. A  távolságtartó lécek méretét a talajon korábban összeállított kerítésmezőről lemérheti.

Úgy állítsa be az oszlopokat, hogy a kerítéselemek könnyen mozogjanak, de ne essenek ki az oszlopok közül. Ügyeljen arra, hogy nagyon pontos munkát végezzen. A beton megszilárdulása előtt ellenőrizze az oszlopok közötti távolságokat és a függőlegességet.

[vc_single_image image=”163″ img_size=”400×300″ alignment=”center” style=”vc_box_shadow” onclick=”link_image”]

5. Majd egy nap elteltével elhelyezheti az oszlopok közé a kerítéselemeket.

Az oszlopok fonák oldalát szükség esetén ékelje ki és az elemeket cementhabarccsal hézagolja, majd a vízszintes réseket is fugázza ki.

[vc_single_image image=”164″ img_size=”400×300″ alignment=”center” style=”vc_box_shadow” onclick=”link_image”]